Как да нарежем лук без сълзи?

Най-ефикасните методи да нарежем лук без сълзи

Определено печелившите са – използването на очила, поставянето във фризера и вентилатора. Някои хора са по-чувствителни към лука отколкото други и това, което работи за едни, не работи за други. От моя опит слагането за петнадесет минути във фризера, рязането под вентилатора са най-лесните и ефикасни начини да нарежете глава лук.

Една идея по-назад остава носенето на очила заради две неща – първо ако по принцип носите очила, слагането на втори определено си е предизвикателство. И на второ място – при този метод, единственият печеливш е носещият очилата – всички останали в стаята страдат както обикновено.

И още няколко съвета за рязане на лук

  • Убедете се, че ножът ви е остър. Острият нож ви гарантира бързина и прецизност на рязането. Колкото по-бързо нарежете лука, толкова по-малко пари се отделят
  • Ако очите ви се насълзят по време или след рязането на лука, не търкайте очите си. Сокът от лука е още по пръстите ви.
  • Сладките сортове лук са по-малко дразнещи от белия, червения или жълтия лук.
  • Оставете лука за последния момент, точно преди да го сложите в ястието. Така ще се отделят по-малко изпарения.

Ако нищо не помага просто използвайте сух лук или си повтаряйте, че плачът е полезен тъй като прочиства назално очните пътища.

Страница 12 от 12« Първа...89101112

Вашият коментар