7 причини да предпочетем ниско въглехидратна диета пред нискомаслена

6 Ниско въглехидратните диети подобряват гликемичния контрол

Групата потребители, които имат най-голяма полза от ниско въглехидратните диети са диабетиците.
Организмът на диабетиците не може да преработи глюкозата в клетки. Въглехидратите се преобразуват в глюкоза, а превишените нива на глюкоза в кръвообращението е токсично.

По-малко въглехидрати – по-малко глюкоза за диабетиците. Това води до по-ниски нива на кръвната захар и по-малка нужда от инсулин и медикаменти понижаващи нивата на глюкоза.

В много случаи ниско въглехидратните диети дори успяват да се справят със сериозно заболяване като диабет тип 2.

Някои специалисти, които редовно предписват тези диети в практиката си, често успяват да понишат нивата на инсулина с 50% още от първия ден на диетата, а след това много от пациентите са намалили или дори спрели приемането на медикаменти (практически излекувани) в следващите седмици и месеци (16, 17, 18)

Ако сте диабетик, задължително се консултирайте с медицинско лице или личния си лекар преди да предприемете каквито и да било промени в начина си на хранене.

Ниско въглехидратната диета може да подобри нивата на кръвната захар и да намали приеманите медикаменти от диабетиците. Някои хора с тип 2 диабет дори могат да спрат да приемат медикаменти след определен период на въглехидратна диета.

7 Ниско въглехидратните диети са лесни за спазване

Ниско въглехидратните диети ограничават приема на всички хранителни групи и затова много хора ги считат за невъзможни.

Всъщност, ниско въглехидратните диети са по-лесни са следване в сравнение с нискомаслените диети.
Изследванията сочат, че по-голяма част от хората които следват ниско въглехидратна диета успяват да я спазват до края на изследванията (19, 20)

Мит е, че ниско въглехидратните диети са по-трудни за следване в сравнение с нискомаслените. Всъщност, изследвания сочат че по-голяма част от хората успяват да довършат диетата в периода на изследването.

В заключение…

Има много причини защо трябва да опитате ниско въглехидратна вместо нискомаслена диета.

Потребителите на ниско въглехидратна диета обикновено приемат по-малко калории и чувстват по-малко глад. Те също губят повече тегло в сравнение с потребителите на нискомаслена диета.

Ниско въглехидратната диета също подобрява редица рискови фактори за диабет тип две и сърдечни заболявания.

Всъщност, ниско въглехидратните диети са сред най-лесните, най-здравословните и най.ефективния начин да губите тегло и да подобрите метаболизма.


Публикацията е превод на 7 Reasons to Choose Low-Carb Over Low-FatBy Kris Gunnars, BSc

Страница 3 от 3123

Вашият коментар